kippenkopziterop

hoi allemaal
ik weet het, het is echt 14miljoen jaar geleden dat ik geblog-t en vandaag was er zoiets bizars gebeurt dat ik nu als een zombie moest bloggen. ik heb een heel lang verhaal natuurlijk dus ik zal maar eens beginnen. nou ik zit op het oscar romero op school in Hoorn. ik was een boek voor mijn lijst aan het lezen (ik ben op de helft ;D) toen ik mijn buurjongen zag lopen door onze tuin. hij lachte naar me en wees naar iets dat ik niet kon zien. ik stond op en ik zag een kip door de tuin lopen. ik steek een oud broodje door het raam en geef het aan de buurjongen. jas aan oude broek, een stel verschillende sokken en m'n schoenen. ik stuur onze kat bommel naar binnen die waarschijnlijk kip rook. naar buiten met de rest ven het brood. zit de kip op ons dak! ladder dr bij. brood gooien naar de kip en dan raad je het al staat ie daar doet hij (sorry zij) hellemaal niks. dan maar op de vreemde manier. dacht ik zo. dus ik loop in de richting van dat vage beest. dus ik steek m'n handen in de lucht spring omhoog en maak het geluid van een kalkoen (ik weet het maar ik kon niks anders bedenken). dat werkte in ieder geval wel.hij vloog zo het dak af en sprintte naar de sloot waar een heel dun laagje ijs op lag. ik kon dr voetsporen tellen. na al het brood in de richting van haar kop te hebben gegooid, trok ik mijn jas uit en wurmde mezelf tussen de spijlen van het gemaal en liep na de overkant. met jaren van stiekeme training wist ik hoe ik om het hek heen moest en sprong aan wal. ik loop naar dat beest en doe mijn gênante kalkoen imitatie. wat denk je loopt ie regelrecht een wak in. met flink geflapper vliegt ze een boom in. dus ik in de boom. mijn buurjongen beschreeuwd dat hij moet gaan eten en ik schreeuw terug dat dat wel OK is. daar zit je dan in een boom met een kip boven je en alleen maar hopen dat ze niet zal poepen.
na flink gestoeid te hebben met de takken en je voet uit een spleet te hebben bevrijd moeten er allen nog wat takken dik genoeg zijn om op te staan. ik zit na een minuut of wat op ooghoogte met de kip. en na wat wilde graaien en hem allen maar hoger in de boom te hebben gejaagd besloot ik dat het tijd werd voor drastische maatregelen. ik strekte mijn vingers langzaam naar de kip haar nek. en nog half in tweestrijd waar ik haar zou pakken heb ik haar al bij haar rug. na een kort vleugelgevecht heb ik haar goed vast zodat ze niks meer met haar vleugels kan loop ik terug naar huis. niet via het gemaal maar omlopen. het gaat een beetje moeilijk om een kip in bedwang te houden en tegelijkertijd je kont door twee spijlen te duwen. afijn, eenmaal thuis kip in een doos doen en het oude caviahok van de zolder sleuren. kranten, kattenbakkorels, een bakje water en wat sesamzaadjes erin en tada uw doe het zelf hutsje flutsje kippen hok is klaar! ik heb de kip Betsie genoemd. als je een leukere naam weet? PECH!!! geen idee of we haar houden maar het was wel leuk om zoiets mee te maaken ;*


afbeelding van Capt KRik

goddegot seg waddun verhaal ja!


afbeelding van tonny

ik upload wel een foto als ik tijd heb


Gebruikerslogin

Navigatie

Laatste reacties