Home   Links   Archief   Oer log   KRikboekie   Fotoos   Pimlog 

   
 

[Previous entry: "En dan doe je de koelkast open.."] [Index] [Next entry: "waar ginge we ook weer heen?"]

11-03-2006: "Tante Ria..."

80 is ze, maar na een aantal herseninfarcten niet meer zo bij de tijd... Letterlijk, want haar perceptie van wanneer iets was, of zal gaan komen loopt door elkaar... Daar zit ze, in een rolstoel in het verpleeghuis 'Vreugdehof' pfffffffff wat een naam voor zo'n oord. Ria herkent ons niet, maar heeft wel door dat ze ons moet kennen. Ze vraagt niet naar onze namen, maar ze vraagt wel hoe het met de kindjes gaat op school. Ze vertelt ook dat we binnenkort haar verjaardag gaan vieren en dat we dan weer gezellig met zijn allen bij elkaar komen. En dat ze tachtig wordt. Even later gaat het over de verjaardag van haar moeder, die wordt 70 zegt ze. Op de vraag wanneer Ria dan zelf geboren is, is ze heel stellig: 'in 1977'. hmmmm toch niet helemaal goed. Ze kan gelukkig wel vertellen dat ze het prettig vindt in Vreugdehof. 'Het licht is erg mooi'.
We hebben het over de winterspelen in Turijn, daar heeft ze niet zo ver vandaan gewoond. Ze vraagt of dat vlakbij ons huis is, en of we daar nu net vandaan komen. En dat ze met haar broer een nieuwe hond heeft gekocht in Turijn, gisteren ofzo, bij een boerderij.
Maar dan gaat het weer goed, en vertelt ze dat ze wel weer terug naar de afdeling wil. Ze kijkt erg uit naar haar verjaardag zegt ze dan weer, 80 wordt ze, vertelt ze trots.

Wanneer we op de afdeling komen, stapt er een mevrouw naar me toe: 'Ja, ik weet ook niet meer hoor hoe dat met al die kinderen moet, daar heb ik toch helemaal geen geld voor meneer!' Ik zeg dat deze van mij zijn en dat ik ze wel weer mee neem... 'Ja, doe dat maar, want ik weet het echt niet meer!'
Dag mevrouw, dag tante Ria... Wij gaan naar het tropenmuseum..

Reacties: 2 reacties

ik hoop toch echt nooit dementerend te worden, zo op zoek naar alles en zichzelf, zo verdrietig kan het zijn.

Geplaatst door mavrtje @ 11-03-2006 20:44

ja, owkee, dementere lijkt me nie fijn nee, sgiet mij dan maar af. Maar kwas wel ff blij dat ze zei dat ze het prettig vond in het tehuis.. ze heeft in elk geval geen zorgen, zoals die andere dame , die 'echt niet meer weet hoe ze het moet doen met al die kinderen! daar heb ik toch helemaal geen geld voor!' ......

Geplaatst door Capt.KRik! @ 11-03-2006 21:17

 
   
 

 

E-mail KRik en win een prijs! rkwint@mad.scientist.com

EasyBlog.nl
Weblog Hosting