Home   Links   Archief   Oer log   KRikboekie   Fotoos   Pimlog 

   
 

[Previous entry: "Hemels..."] [Index] [Next entry: "tussen de middag..."]

17-01-2005: "Oja, Egmond..."

Bijna vergeten alweer, het was vorige week zondag, weet je nog?
krikenmavr (21k image)
KRik en Mavrtje zouwe Egmond lopen met de hele groep vrienden van Pim... JW, Marco (the sixmaster), Erwin, Rob, Sacco, A3, Lenneke... En Marco en JW zouwe weer een hotelletje boeken, zodat Iedereen zich daar kon omkleden....
Maar dat ging mooi niet door!

Begin december ging KRik online kijke hoe het zat met de inschrijving... en wat kreeg ie te zien? NO RESULTS! en nog maar 300 plaatsen te gaan! AAAAAAAAAAAAHHHH! snel ingeschreven, en weer tsjekke, en ja hoor, toen zaggie resultaat. Vlak voor het bezoek aan Duitsland vielen er dus TWEE! enveloppen met chips en rugnummers bij KRik op de mat. Even bellen offie er nog eentje kon annulere...., maar ja, drukdrukdruk dus liet ie het maar zo. Dan maar 2 tsjips, één voor KRik en één voor Pim. 7 januari ging KRik nog maar ff belle hoe het met het hotel zat en waar we mekaar zouwe treffen.... Blijkt dat echt IEDEREEN afgehaakt was! Najaaaaaah!

Nou, dan maar met Mavr alleen naar Egmond (eens moeje tog onafhankelijk worre zulle we maar zegge. Dus op zondag 9 januari waren we om kwart voor 9 sogges de eerste mensen in de gelagkamert van Hotel de Boei. We zaten daar wel een beetje verloren en te zenuwlijen, maar met het onbijt, de bananen en de sappies kwamen we de tijd toch door. Kwart over 12 stonden we dan in het laatste vak (Krik had nog meer naar voren kenne starte, maar vond dat weer een beetje zielig voor Mavrtje). De spirit zat er ondanks het gevoel dat we wel erg alleen waren (tussen 12000 mense) toch goed in. Rondje door het dorp bleven we nog bij mekaar (wel leuk om langs Mavr der autootje te renne) en toen gingen we het strand op, nadat Mavr nog even der veter opnieuw moest knope! (wanneer leert ze dat nou eens!?).
mavronthebeach (19k image)
Lekker breed strand, vlak en goed hard, ondanks dat 8000 mensen voor ons liepen.
alsje8eraanstart (12k image)
KRik maakte nog even wat fototjes en zei toen:" Doei!"
krikonthebeach (17k image)
"Doei", zei Mavr ook, en scheidden onze wegen. KRik had er een fijn tempo in, hartslagmeter op 165/170, ohoh, as dat maar goed gaat. Maar het liep zo goed dat strand, ondanks de wind, dat ie toch maar doorging. wel bij de verzorgingsplekken steeds ff wat drinken, maar dan meteen weer verder. bij het keerpunt op 10,5 km ging het nog steeds heerlijk, zonnetje in de nek, pr8ig weer, toffe mense, en maar lope. bij 17 km de laatste verzorgingsplek. Ha! nog ff wat van die gore sportdrank en een glaasje water.

DOING! voelde KRik in beide bovenbenen! Allebei op slot seg! AUAUAUWWWW! Dus eerst ff rekke en dan heel langzaam weer op gang kome seg! Maar goed, het ging weer, al was het niet van harte. nog 3 km voor het eind, dat haal je nog wel met je 2 chips op je schoenen. KRik voelt de adem vam Pim in se nek. Kommop slome! je kunt beter dan dit! Daar is de bloedweg, nog 2 km, ff lagge voor de foto.. KRik haalt het 2e rugnummer tevoorschijn, maar er staat geeneens een fotograaf! Kutkut kut, wat nou? Doorlope maar weer, nog 1 km. Daar ziet KRik dat mannetje wat bijna gelijk met hem startte en waarvan hij in het dorp al dacht dat die vent het nooit zou halen. Het mannetje strompelt richting eindpunt. KRik moedigt hem aan, terwijl die eigenlijk zelf nogal pijn heeft, maar het helpt! Het mannetje neemt me toch een spurt! KRik moet hem laten gaan, want bij elke poging om te versnellen protesteren de dijen meer en meer.

En daar staan dan toch fotografen!. KRik houdt het 2e nummer op, en verwarring allom natuurlijk. Maar daar is de eindstreep en we staan als vee te w8en, tot we ons kadootje krijgen! een fijn paar rensokken! joepie, gelukkig is zijn maat er nog bij.

Dan snel naar "de Boei" om iets warms aan te trekken en op Mavr te wachten. Het duurt en duurt, en KRik is stiekum bang dat ze er mee gekapt is of langs de kant van de weg is gaan zitten huilen oid, maar nee! Wat is dat roze vlekje aan de einder? Het is Mavr! ze gaat het hale, ze gaat het hale! KRik pakt de KRikc@m en filmt er op los! Kommop meid, je bent er! En same gaan Mavr en KRik langs de fotgrafen en KRik finnished nog een keer! OOOO as dat maar goed gaat. De omroeper blèèrt in de microfoon:"En daar komt "Mavrtje", wat een kanjer van een meid! En die meneer die met haar meeloopt mag volgend jaar het hele parcours meedoen!" "Pfff", denkt KRik: "hij moest eens weten dahk dit jaar twee keer meeloop!" En dan zijn we der. de sokken zijn op (worden nagestuurd) en Mavr zakt letterlijk door der pootjes. Strompelend terug naar "de Boei", waar we ons laven aan een soeppie.

Tering, het is weer gelukt seg.... Egmond 2005, Mavr, KRik, èn Pim ware derbij...
Oja, later Lenneke ook nog geziene, die was dus toch geen afhaakster.

Reacties: 3 reacties

Na 9 jaar de halve marathon dacht ik laat het ik het de dag ervoor eens op de fiets (mtb) doen. Echter dan wel tot Ijmuiden. Wat denk je? Wordt het afgelast i.vm. Zuidwester storm. Ik had behoorlijk getraind en zelfs speciale strand-banden gekocht. Niet lopen maar op d fiets en spinnen. Er komt geen strandrace op de MTB dit jaar, zelfs je inschrijf geld krijg je niet terug, omdat de organisatie de kosten al heeft gemaakt.! 'k zal zien wat het volgend jaar 2006 gaat worden, als we weer storm krijgen ga ik wel weer lopen. Let op volgend jaar willen ze het aantal deelnemers beperken.

Geplaatst door Ron Dubbeld @ 17-01-2005 12:39

Mooi verhaal, Krikko! Waarschijnlijk je langste post OOIT :o)

ps. in 2006 loopt de Bevert waarschijnlijk ook een rondje Egmond (bedrijfsteam DTO)

Geplaatst door Danny @ 17-01-2005 16:27

Vet stoer hoor!

Geplaatst door Mo6 @ 17-01-2005 21:38

Reageer als je wilt

Naam

E-Mail (optioneel)

Homepage (optioneel)

Reactie

 
   
 

 

E-mail KRik en win een prijs! rkwint@mad.scientist.com

EasyBlog.nl
Weblog Hosting