Home   Links   Archief   Oer log   KRikboekie   Fotoos   Pimlog 

   
 

[Previous entry: "Moslims tegen geweld..."] [Index] [Next entry: "Pakjes avond..."]

04-12-2004: "Broeikaseffect kan tot kou leiden"

WASHINGTON - De opwarming van de Aarde kan op het noordelijk halfrond leiden tot permanente, strenge vorst. Dat hebben wetenschappers van de universiteit van Illinois in Chicago ontdekt.
Volgens hen deed een opwarming 8200 jaar geleden veel ijs op de Noordpool smelten. Daardoor kwamen enorme hoeveelheden zoetwater in de zoute Atlantische Oceaan terecht en veranderden zeestromingen van richting.
Binnen enkele jaren daalden de temperaturen tot ver onder het vriespunt, en kregen West-Europa en andere delen van het noordelijk halfrond te maken met een periode van zware vorst die ruim honderd jaar aanhield.
De wetenschappers vonden het bewijs voor hun theorie in turfbezinksels in de Golf van Mexico. De samenstelling bracht aan het licht dat de bezinksels waren ontstaan in een zoutwatermoeras dat plotseling door zoetwater was overspoeld. De Amerikaanse wetenschappers publiceren hun bevindingen in het wetenschappelijk blad Geophysical Research Letters, dat op 11 december verschijnt.

Voorlopig hep Capt.KRik! alleen gezien, dat de appelbomen weer gingen bloeien in de herfst, dat er ganzen en eenden waren die aan het eind van de zomer weer jonkies kregen en dat de rozen ook inene weer bloemen kregen..... Maar strenge winters lijkt me nie verkeerd....

Reageer als je wilt

Naam

E-Mail (optioneel)

Homepage (optioneel)

Reactie

 
   
 

 

E-mail KRik en win een prijs! rkwint@mad.scientist.com

EasyBlog.nl
Weblog Hosting