Home   Links   Archief   Oer log   KRikboekie   Fotoos   Pimlog 

   
 

[Previous entry: "04-04-04"] [Index] [Next entry: "Schoolperikelen.......deel 3"]

05-04-2004: "stokje........"

Oh ja, dat leuke idee om stokjes door t gefe... Capt.KRik is weer eens de laatste die wor gekoze bij gym oid........... dus nu wel een stokkie gehad van Jesca, maar aan wie (wie kent Capt.KRik nog meddun log die nog geen stokkie hep gehad?) geef Capt.KRik een stokkie door? Nah oka, dih ware de frage...........

1.Ik heb vandaag een biologe ontmoet die het veel te koud vindt om in Nederland te duiken en alleen maar duikt in het Victoria Meer om zoetwatervissen te onderzoeken. Waar zou jij het liefst nog eens in willen duiken?
antw C.KRik: Victoriameer lijkt me geweldig, lees het boek Darwins hofvijver van Thijs Goldsmith er maar op na, maar waar ik echt nog eens zou willen duiken? Vancouver, heerlijk koud water, met reuzenoctopus en niet te vergeten orca’s. Geen seconde over hoeven nadenken….

2. Mensen maken zich vaak veel te druk om dingen die er eigenlijk niet zo veel toe doen (doe ik zelf ook wel eens). Wanneer heb jij jezelf voor het laatst te serieus genomen en hoezo en waarom heb je daar spijt van?
antw C.KRik: Toen ik ging promoveren (ook alleen maar omdat er geen ander werk te vinden was………) was ik op een bepaald moment er echt 24 uur per dag mee bezig. Gevolg was, dat Marlien er thuis alleen voorstond. Toen ik uiteindelijk gepromoveerd was (was wel een leuk, maar veel te duur feestje), stortte Marlien in, ik raakte mijn vervolgbaan kwijt en bleek dat in Den Helder waar ik mijn promotieonderzoek had gedaan niemand met ons was begaan. We zijn in elk geval nooit meer gebeld door iemand van daar. Ik heb al dat werk toen zo serieus genomen, er is daarna niets meer mee gedaan, en wij waren de dupe……….. als ik van mijn promotietijd een feestje had gemaakt en eventueel niet was gepromoveerd, had ik wel een leuke tijd kunnen hebben, en was er niemand ingestort.

3. Welk boek dat je recent hebt gelezen zou je nog wel een keer of twee willen lezen?
antw C.KRik: Ik lees eigenlijk de meeste boeken die ik leuk vindt wel meerdere malen. Ik lees namelijk zo snel, dat ik altijd te weinig boeken heb om de leeshonger te stillen. Maar de hobbit (die ik voor het laatst heb gelezen in ’75 oid) lijkt me wel weer leuk. Recent, recent. Recent leest Capt.KRik veel boeke van Terry Pratchett, Discworld.........

Reacties: 5 reacties

Deze bever leest ook regelmatig wat fantasy ... de boeken van Terry Goodkind (Sword of Truth) zijn zeker de moeite waard!

Geplaatst door Danny @ 06-04-2004 07:56

Ik wou dat ik zo snel kon lezen. Soms word ik er een beetje ongeduldig van, dan ga ik ook maar vast aan een ander boek beginnen, en dan schiet het nog minder op. Maar het komt dan ook zelden voor dat ik een hele avond de tijd neem om te lezen (dat was vroeger wel anders), dus misschien moet ik daar beginnen mijn leven te beteren.

Geplaatst door Jesca @ 07-04-2004 10:04

@Danny: Jaja, maar je hebt fantasy en fantasy, Capt.KRik was op een moment een stevige fan van Jack Vance das fantasy, maar ook vaak space. Maar op een gegeven moment helemaal gehad!. Toen weer Larry Niven, maar de leukste fint ie nu toch Terry Pratchet vanwege de idiote humor die er in zit.

Geplaatst door Capt.KRik @ 07-04-2004 11:21

@Jesca: Je leven beteren? gewoon wat minder vaak duiken hahaha. Of zoals ik lange tijd deed, ALTIJD een boek bij je hebben. als je even ergens moet wachten, in een rij, huppekee, meteen je boek derbij. dan ga je pas echt snel door je boeken heen.

Geplaatst door Capt.KRik @ 07-04-2004 11:23

Mmmm ... misschien toch eens iets van Pratchet kopen. De bevert heeft ook een boel van Clive Barker gelezen. Sgoed!

Geplaatst door Danny @ 08-04-2004 08:38

 
   
 

 

E-mail KRik en win een prijs! rkwint@mad.scientist.com

EasyBlog.nl
Weblog Hosting