Home   Links   Archief   Oer log   KRikboekie   Fotoos   Pimlog 

   
 

[Previous entry: "Leven op aarde veel eerder ontstaan dan gedacht"] [Index] [Next entry: "Waarom?"]

18-08-2003: "Duikwiekent van webloggers!"

KRik-en-Mavrtje_small (10k image)
Zaterdag waren Maartje en Capt.KRik al om kwart over 7 (sogges!) op weg naar Zeeland. Je ken wel zien hoe wakker we deruit zagen. We reden maar 33 keer de verkeerde kant op, maar ja, dan moet je ook maar niet zo veel kletsen. Eindelijk kwamen we dan aan op de "camping" in de buurt van Kerkwerve. Beetje kale boel, maar lekker goekaup. Geen tijd om de tent op te zetten, DUIKEN! Nog ff voorgesteld aan de mededuikers, Ron, Hans, Lodewijk (snoring is my middlename), Hans en Bert. Jesca en Cor kenden we al, nou ja, één keer gezien , maar via de weblogs toch heel bekend geraakt.

Ron en Hans) Jesca en Cor

1e duik bij de Westbout. Vlak bij de stormvloedkering. Het water was nieso heldert, maar de duik tog wel grappig. beetje diep, 18 metert. Tis wel een plek waar ik nog eens naar terug wil. Aan de kant troffen we mensen als Marion Haarsma en John Neuschwander (of hoe je dat ook spelt). Dus we hadden alle duikberoemdheden van Nederland wel binnen bereik.

FF lunse en flessen vullen en toen alweer duiken! Zijpe (Zoetersbout). Bekende plek voor ons, maar nu gingen we inene rechtsaf in plaats van linksaf zoals altijd. Hier was wel een duidelijke stroming, maar we konden ons door vasthouden aan de stenen toch heel makkelijk en ontspanne voortbewegen. Leuke dingetjes gezien, maar ook dode Botervisjes (Phollis gunellus), die door de warmte het loodje hadden gelegd. Na een half uurtje besloten we terug te gaan, en we lieten ons door de stroming meevoeren. Dat ging wel heeeel hard, binnen een minuut waren we weer zo'n beetje op de plek van vertrek. Daar zag Capt.KRik een krab met een krabbezakje (Sacculina carcini)! Snel greep ie hem, maar toen liep zijn bril vol. Toen de bril weer geklaard was, keek ie om zich heen, en alles was groen. Geen bodem, geen oppervlakte en geen zicht. Gelukkig was Maartje er nog wel, die meteen het initiatief nam door haar kompas te raadplegen en richting kant te zwemmen (Capt.KRik is allergisch voor kompas). Na een tijdje peddelen werd Capt.KRik ongerust dat Maartje het niet goed zou kunnen hebben en dat we 180 graden de ander kant opzwommen richting vaargeul..... Dus opgestegen, en Maartje haddut wel goed! Die module kompaszwemmen ken worre afgetekend hoor! Twas weer een wijze les, om niet tijdens hectische stroming inene een salto te maken om dat krabbetje ff te grijpe.

Na deze duik gingen we ff wah eten in café Steilôôre, waar de tomeloze inzet van Ron Offermans weer bleek, toen we zagen dat zijn webzijde op de aanwezige pc stond (Mo6 was ff nie van de pc weg te slaan)
G-in-cafe-Steiloore_small (7k image)

menu_small (16k image)
en hij de foto's gemaakt bleek te hebben voor het menu. Soo Hee! lekker ete hoor! voor 13€ 3 lekkere lamskarbo's met friet en sla en 2 grote witbier en koffie. Daar gaane me volgende hemelvaart nog eens ete. Der hing ook een beamert en een diascherm, dus als we dan na een paar duikjes alle foto's verzamelen op Capt.KRik's craptop, kunnen we een fijne evaluatie houden met bier en bikke.... Evenementen Commissie doe je best! Terug op de "camping" moest de KRiktent nog worre opgezet. Om Maartje ervan te weerhouden dat ze het goddelijke lichaam van Capt.KRik zou misbruiken zouden Mo6 en MJan er tussen gaan slapen. Binnententjes lieten we weg en zo was het kamp snel klaar. Batterijen aan de lader en toen foto's op de craptop zette.
G_small (7k image) Mjan_small (9k image)

WAT! HEB JE JE MEMORYSTICKREADER NIE MEE? en je snoertje dan? WAT! OOK NIET? Maar Capt.KRik had natuurluk de KRikc@m mee, met snoertje, dat tegen ALLE verwachting in paste op de Mo6c@m! Joepie! Alle foto's van Mo6 lekker bekeke en nog een biertje om het te vieren. Toen slapen, want om 0600 moesten we alweer op om te gaan duike. Op het plaatje kun je zien dat Mo6 en Mjan egt tussen Capt.KRik en Maartje in lage....
snags_small (5k image)
Maar van slapen kwam nie veel, want Lodewijk (snoring is my middlename) Roelen moest de hele nacht hard aan het werk om de laatste bomen uit het Surinaamse regenwoud definitief om te zagen. Nou Lodewijk, van mij mag je diploma motorkettingzagen gaan ophalen hoor! Hele nag nie geslape seg.....
Blij dawwe deruit mochte, sprongen we om kwart over 6 in de auto en huppekee naar de zeelandbrug. Daar aangekomen waren we niet helemaal de enigen, maar twas wel een ander verhaal dan met hemelvaart. Maartje haddun beetje buikpijn, dus Capt.KRik zou de duik leiden. Hups, op kompas naar de peilert ging goed, maar na een tijdje was het wel een beetje saai. Dus toen kwart slag gedraaid en richting de rekjes waar met hemelvaart sepia's hun eieren kwamen afzetten. onderweg kwamen we op een plekje waar wel heeel veel hooiwagenkrabbetjes (Macropodia rostrata) zaten. Dan ziet Capt.KRik een mysterieus beestje als een soort hovercraft over het zand bewegen. Een sepia (Sepia officinalis) niet groter dan zijn duim. Maartje knijpt de arm van Capt.KRik bijna fijn en de KRikbril loopt weer vol, deze keer niet van het Oosterscheldewater, maar van zijn eigen zoute traantjes. Eindelijk issie pappie geworre van een sepiababy!. De sepia is niet bang, hij laat zien hoe snel hij zich kan ingraven, en dan zien we alleen nog zijn oogies. Maartje graaft hem uit met haar vinger, maar hij laat zich niet verjagen. Eerst graaft ie zich meteen opnieuw in, maar als Maartje hem blijft porren (zaggies deed ze het hoor....), Neemt hij een dreighouding aan om ons te verjagen. Huuuuu wat eng zeg! Snel laten we ons verjagen en gaan op zoek naar nieuwe sepia-tjes. We vinden er zo'n stuk of 8, variërend in grootte van een duim tot handlengte. en allemaal niet bang. Dan steekt de stroming weer op en laten we ons terugvoeren naar de brug. Tijdens het omkleden worden nog de éénogige bruine plooislak (Piemelotus circumcisys) en het weduwroosje (Nattedoossus blondinis) aangetroffen, maar ze waren te snel weer verdwenen om ze op de foto te zetten...

Daarna ontbijten met eieren met spek en sterke verhalen! Ron had baby pijlinktvis gezien, en die had dit, en die had dat, en het was allemaal even mooi. Uurtje of 11 was alles ingepakt en crosten we achter Mo6 en Mjan naar huis. egt een heftig duikweekend. Nieuwe mensen leren kennen, lesjes geleerd (ga nooit kamperen zonder oordoppen, en maak geen salto's tijdens een driftduik).

Reacties: 5 reacties

Nog meer lessen: vertrek nooit zonder USB kabel, zet je camera op white balance "indoor", neem oordoppen mee, neem extra oordoppen mee, vergeet je wegenkaart van Schouwen Duiveland niet, neem 50 eurocentmuntjes mee voor de vulautomaat, trek een vrolijke kop voor de camera, leg je 220V omvormer -altijd- in de auto.

Geplaatst door G @ 18-08-2003 13:59

Nou nou nou, wat een belevenissen en toffe verhalen ervan. kwil ook wel weer eens ff duiken (maar zit tot kerst al vol met afspraken...)

Geplaatst door Elwin @ 18-08-2003 14:48

Leuk om zo nog drie keer dat weekend te beleven. Napret maakt het extra leuk!

Geplaatst door Jesca @ 18-08-2003 22:33

Ik heb mezelf helemaal niet horen snurken hoor!
Volgens mij was het die kat!

Geplaatst door Lodewijk @ 21-08-2003 10:55

Altijd hetzelfde gedonder.
Nooit op tijd naar bed.
Altijd veels te vroeg eruit.
Altijd snurkers en nooit jezelf horen.
Altijd vette happen,nooit geen verse groente.
En altijd maar dat zuipuh.
Wij duikers worre nie out.
maar leefe wel.

Geplaatst door Gerard @ 27-08-2003 21:17

 
   
 

 

E-mail KRik en win een prijs! rkwint@mad.scientist.com

EasyBlog.nl
Weblog Hosting