Home   Links   Archief   Oer log   KRikboekie   Fotoos   Pimlog 

   
 

[Previous entry: "De laatste tijd......"] [Index] [Next entry: "Dit zou hem moeten worden eigenlijk....."]

13-08-2003: "Eindelijk......."

Voor het eerst stamcellen gekweekt in Groot-BrittanniŽ

Uitgegeven: 13 augustus 2003 07:48

LONDEN - In Groot-BrittanniŽ zijn voor het eerst menselijke stamcellen gekweekt. Onderzoekers van het Kings College in Londen, die het wetenschappelijk succes woensdag bekendmaakten, zeiden de cellen te gaan gebruiken voor onderzoek naar behandelingen voor met name de ziekten Parkinson en diabetes. Dit meldde de BBC.
(NU.NL)

Stamcellen zijn cellen die nog niet zijn ontwikkeld en kunnen uitgroeien tot iedere willekeurige soort cel in het lichaam. Embryo's bevatten stamcellen, en onderzoekers gebruiken stamcellen uit embryo's die 'over' zijn gebleven bij IVF-behandelingen. Religieuze groeperingen vinden deze methode onethisch, omdat er volgens hen een menselijk leven wordt vernietigd.

Op Kings College zijn drie ' stamcellijnen' gemaakt. Dat zijn 'draden' van veel identieke stamcellen. De cellen zijn afkomstig van 58 embryo's. Wereldwijd zijn er tot nu toe slechts een tiental stamcellijnen beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek. De stamcellijnen die nu op Kings College zijn gekweekt zullen worden ondergebracht in een Europese stamcelbank gevestigd in Groot-BrittanniŽ.

Reageer als je wilt

Naam

E-Mail (optioneel)

Homepage (optioneel)

Reactie

 
   
 

 

E-mail KRik en win een prijs! rkwint@mad.scientist.com

EasyBlog.nl
Weblog Hosting