Home   Links   Archief   Oer log   KRikboekie   Fotoos   Pimlog 

   
 

[Previous entry: "M&M's..."] [Index] [Next entry: "Freak of nature...."]

07-02-2005: "Nu kan ik tenminste weer rustig slapen...."

OSLO - Wormen die kronkelen aan een vishaak voelen geen pijn. Voor kreeften en krabben in kokend water geldt hetzelfde. Dat is gebleken uit een wetenschappelijk onderzoek dat de Noorse regering heeft gefinancierd. Het rapport kwam maandag uit.
De regering gaf opdracht voor de studie naar pijn, ongemak en stress bij ongewervelde dieren met het oog op een voorgenomen wijziging in de Noorse dierenbeschermingswet. Mogelijk had zij het gebruik van wormen als aas bij het vissen verboden, als de uitkomst van het onderzoek anders was geweest. Onder ongewervelde dieren vallen tal van wezens, van insecten tot week- en schaaldieren.
De meeste ongewervelde dieren voelen geen pijn omdat ze, in tegenstelling tot zoogdieren, geen grote hersenen hebben om de signalen te herkennen. Dat is de uitleg van Wenche Farstad, de voorzitter van de opstellers van het rapport.
Zij tekent daarbij aan dat voorzichtigheid geboden is bij bijvoorbeeld hoger ontwikkelde insecten als honingbijen, die sociaal gedrag tonen en een vermogen om te leren en samen te werken. (Nu.nl)

assik een kreeft in het kokende water kiepert. Gebeurt ook zo vaak dahk levende kreeft in huis heb.

Reacties: 1 reactie

Jaja ... ik heb Down Under een lobsterfabriekje bezocht. De mindere exemplaren (met een paar missende pootjes) werden in zoet water verzopen. Ennuh .... dat ging niet zonder slag of stoot! Misschien voelen ze geen pijn, maar prettig vinden ze het niet ... dussssss

Geplaatst door Danny @ 07-02-2005 23:06

Reageer als je wilt

Naam

E-Mail (optioneel)

Homepage (optioneel)

Reactie

 
   
 

 

E-mail KRik en win een prijs! rkwint@mad.scientist.com

EasyBlog.nl
Weblog Hosting