Home   Links   Archief   Oer log   KRikboekie   Fotoos   Pimlog 

   
 

[Previous entry: "Egmond 2006"] [Index] [Next entry: "Doet Capt.KRik iets niet goed?"]

19-01-2006: "backflash! eeehhh, backlog oid..."

Sjeemig de peemig, wat vliegt de tijd seg! Helemaal geen (priori)tijd om te logge…pfff.
Maar goed, daar brand ik los. Tis alweer bijna twee weken geleden, maar goed. Twas dus zondag 8 januari en Capt.Krik! staat al helemaal hieperdepieper om half 8 ‘sochtends klaar om mee te rijden naar Egmond. Mavr ennik zouden de kwart marathon gaan doen want geen conditie en slecht getraind. Is evengoed nog meer dan 10 km, maar allà, dat kunnen we wel. Voor het gemak haddik me maar niet ingeschreven, want twee weken hiervoor nog steeds veel last van mijn teen. Kwart voor 8 zou ze me halen, dus Capt.Krik! rekent op 5 voor 8. Maareh, wat er ook gebeurt, geen Mavr.. 8 uur maar eens gaan belle… voicemail…. Hmmmm. 10 over8 belt Mavr op, dat ze dr aan komt met dr slaperige hoofd.

Naja, maar dan zijn we onderweg in de rooie, VRRROEM! In Heilloo overstappen op de bus, en dan naar resto Westenwind, voor een bammetje en een koppie thee. We vragen vriendelijk of we onze tassen er mogen 8erlaten, maar daar komt nix van in! Stel je voor dat alle 10.000 deelnemers dat willen! We blijven niet aan de gang! Vraag maar bij de receptie van hotel de boei! Hmmm aardig hoor, wij daarheen…. Zite er me toch een ROOOOTWIJF 8er die receptie! Nee hoor, de hotelgasten mogen hun tas op de kamer laten, maar wij mogen hem niet bij de receptie laten, stel je voor, dat 100 mensen dat ook willen. Wij werpen tegen dat we maar met 2 zijn, en dat er toch echt geen stapel ligt nog, en dat we niet naar de sporthal kunnen, want dan missen we de start, en dat we wanhopig zijn en, en, en,…. Afgewezen druipen we af naar resto Westenwind, waar we onze tassen stiekem in de garderoberuimte neerzetten en we peeren um naar de start…
mavr_voor (24k image) KRik_voor (18k image)
We eten nog een banaantje, en willen de schil in een afvalbak gooien bij een snackbar… Maar NEE! Dah mag nie! Stel je voor dat 10.000 bananeschillen in dat bakkie moeten! Nee hoor, das maar een grappie… We zijn dus van plan om KRik illegaal het startvak in te smokkele in de drukte.. Maar we hebben buiten de zeer strenge controleur gerekend. Hij wijst resoluut IEDEREEN de deur die niet in het vak hoort, ook vriendjes die per ongeluk een te verschillend nummer hebben mogen niet bij mekaar ‘had je je maar samen moeten inschrijven. En stel je voor dat 10.000 man met zijn allen in een verkeerd vak zouden gaan staan!’
Mavr en KRik kijken mekaar wanhopig aan, wat nu te doen? KRik geeft het al bijna op.. We spreken af dat KRik dan maar naar het strand zal gaan om zich daar bij de Mavr te voegen, moet ze wel de eerste 3 km alleen lope.. Sip sip sip kijken onze 2 helden, wat een afknappert zeg.
Maar dan doet de kans zich voor. De strenge controleur wordt afgeleid door een apetijtelijke dame, en de andere controleur is bezig met het verkennen van het diepst van zijn neus… Mavr en KRik sneaken door het hek, en dan zijn we in het startvak, tussen een paar honderd andere lopers, hier vallen we niet op, het is GELUKT! Driewerf hoera voor ons duo!
Langzaam kruipt de klok naar half elf, de tijd dat we gaan starten. En dan is het zover, de toeter gaat, de businessloop gaat van start, en één minuut later mogen wij. Het gevoel is weer als vanouds, de menigte langs de kant juicht ons toe en we lopen lekker ontspannen. Twee dames voor ons lijken een goed tempo te lopen, dus die proberen we bij te houwe. En voor we het weten zijn we al weer op het strand.
het_strand_op (16k image) pim_loopt_ook_mee (19k image)
De enorme sliert mensen voor ons is toch altijd een prachtig gezicht, we kijken maar niet achterom omdat we bang zijn dat er niemand meer achter ons loopt hahaha. Dan ziet KRik voor zich nog een soort wonder… kijk eens wie der ook mee loopt?
Mavr gaat op het strand een beetje kapot, toch te weinig gedronken. Maar daar is de verzorgingspost al en we nemen warme AA en kouwe thee en een mandarijntje. Op 5,5 km mogen we van het strand af, maar sodekaatje seg!
stuk_opput_strand (18k image) Deze helling is wel ff wat steiler dan die van de halve marathon hoor! Stapvoets sleept het hele peloton zich naar boven. Daar aangekomen gaat Mavr bijna tegen de vlakte (beetje weinig bloed in het hoofd oid), maar we herstellen ons en dan mogen we door de duinen terug naar huis. Lekker loopt het, en we zijn al zo ver! Daar is al het bord van de 18 km hahaha, dat schiet op vergeleken met vorig jaar. duine_small (2k image) Klepperdeklep, bepperdebep ontspannen loopie hoor. Nog ff wat drinken, en dan zijn we al weer bij de bloedweg. Vreemde sensatie, dat we die gewoon een keer hollend kunnen nemen, normaal zijn we hier zowat tot op onze knieën afgesleten (en volgens een uitspraak van Marco voelt het dan ‘alsof je met die bloederige stompjes door een bak met grof zeezout strompelt’. bloedweg (29k image) En dan zijn we weer in het dorp. Wat we missen is de muziek, maar die sparen ze zeker op tot de lopers van ‘de halve’ voorbijkomen. Gelukkig staat er bij de finish een fijne drumband, en kunnen we lekker een vreugde dansje maken, terwijl Mavr op der medalje w8. KRik zou er ook één kunnen pakken, maar doet het toch maar niet, stel je voor dat een legale loper dan straks misgrijpt… Voldaan, maar niet heel moe we_zijn_der_bijna (16k image) trekken we weer naar resto westenwind, waar we ff lunse met een soepie en een italiaanse bol. Op naar de bus en om hallef drie waren we al weer thuis! Volgend jaar gaan we weer voor de halve hoor! En dan moete der maar eens supporters mee.

Reageer als je wilt

Naam

E-Mail (optioneel)

Homepage (optioneel)

Reactie

 
   
 

 

E-mail KRik en win een prijs! rkwint@mad.scientist.com

EasyBlog.nl
Weblog Hosting