Home   Links   Archief   Oer log   KRikboekie   Fotoos   Pimlog 

   
 

[Previous entry: "Nog meer voordelen van werkeloos zijn:"] [Index] [Next entry: "Capt.KRik ineens beetje bang..."]

06-11-2003: "En Capt.KRik wil wel een baan!"

Werkgevers krijgen steeds vaker te maken met 'spooksollicitanten'. Dat zijn uitkeringsgerechtigden die alleen maar solliciteren om hun uitkering te behouden, niet omdat zij echt de baan willen.
Daarom wil werkgeversorganisatie MKB-Nederland dat er meldpunten komen waar werkgevers slechte ervaringen met sollicitanten kwijt kunnen. "Het verschijnsel is niet nieuw'', zei donderdag A. van Delft, co÷rdinator sociaal beleid van het MKB. "Maar wij krijgen de laatste tijd wel vaker signalen hierover van werkgevers.''

Harde cijfers zijn er niet want er wordt op dit moment niets geregistreerd. Voor werkgevers, die geld steken in een selectieprocedure, is het een vervelend verschijnsel. Mensen met een uitkering zijn vaak verplicht te solliciteren. Maar de controle laat te wensen over. Instanties vragen doorgaans alleen bij de uitkeringsgerechtigden na of zij hebben gesolliciteerd en of zij sollicitatiebrieven kunnen laten zien.
"Maar zelden of nooit wordt bij een werkgever gecheckt of iemand tijdens een sollicitatiegesprek echt zijn best heeft gedaan om de baan te krijgen'', aldus Van Delft.

Het voordeel van een meldpunt is dat werkgevers er met klachten terechtkunnen. "Het is de verantwoordelijkheid van de uitkeringsinstanties daar iets mee te doen'', stelde Van Delft. MKB-Nederland wil er binnenkort met de uitkeringsinstantie UWV en de koepel van sociale diensten Divosa praten. De meldpunten moeten op plaatselijk niveau komen, om te beginnen in de grote steden.

ANP

Reacties: 1 reactie

Die baan krijg je gerust wel.. even afwachten.
Dit is het jaar van de Geit, dus een geitenzooi blijft het nog wel even (tot februari, ofzo, geloof ik), maar daarna komt het HELEMAAL goed!!

Geplaatst door mavrtje @ 07-11-2003 17:21

Reageer als je wilt

Naam

E-Mail (optioneel)

Homepage (optioneel)

Reactie

 
   
 

 

E-mail KRik en win een prijs! rkwint@mad.scientist.com

EasyBlog.nl
Weblog Hosting